Anette Moi har laget kunst av Utopia!

Det er med stor glede at vi presenterer Anette Moi som Utopia-kunstner.

Anette Moi er en anerkjent illustratør og kunstner som har vært veldig synlig både i regionen og i landet forøvrig. Hun har blant annet hatt illustrasjoner i Vice Magazine, Dagens Næringsliv og for Wimp. Vi har tatt en liten prat med henne.

«Jeg ville lage et verk av Utopia fordi jeg synest det er en kul og spennende festival. Jeg elsker musikk, og synest Utopia har virkelig klart å få til en festival med  bra artister. Jeg elsker at en festival som Utopia er i Stavanger! Det gjør byen rikere og mer attraktiv!», sier Anette Moi.

Moi har illustrert mange store personligheter. På kontorene til Utopia henger det allerede to illustrasjoner av Nick Cave og Coco Chanel. Med andre ord har Utopia vært fan av Anette Moi lenge! På hvem som har vært hennes favoritter å illustrere har hun dette å si:

«Hmm, vanskelig å velge, men noen av mine favoritter er : Karpe, Frida Kahlo, Kong Harald & Dronning Sonja, Herman & Mikkel og Biggie».

Nå har hun altså laget et myldrebilde av stemningen og folket på Utopia. Årets Utopia-tema er møte mellom mennesker. For Utopia er det viktig at alle skal følge seg velkommen uansett hvem du er, hva du tror på, hvem du elsker eller hva du liker. Utopia skal være den møteplassen hvor man uavhengig av bakgrunn kan få venner for livet.

«Det var viktig for meg å vise den gode stemningen som er på festivalen, og alle de forskjellige menneskene som er der!», sier Moi.

Det mener Utopia-sjef Espen Yung Svendsen at hun virkelig har fått til.

«Hun har tatt utgangspunkt i bilder og filmer fra festivalen, og dratt ut en god del av de mange forskjellige personligheten som finnes på festivalen. Vi har mange forskjellige mennesker som liker å gå i akkurat det de måtte ønske, uten av folk ser rart på de. Dette har Anette virkelig klart å få frem på den beste måten, sammen med naturen. Det er et fantastisk flott og morsomt verk som får frem den godstemningen vi vil ha på Utopia.»

Anette har selv vært på Utopia i 2017 og hun følte at det var sykt at dette var i Stavanger sentrum. Hun trekker frem at hun føler det var en helt annen plass. Nå har hun mange oppdrag, så det har vært en ære for oss at hun nå har gitt Utopia litt tid.

«Jeg er opptatt med forskjellige oppdrag, blant annet for Skiforeningen og Amerikalinjen. Jeg har også mange private portrett som jeg tegner på mellom disse oppdragene og en nettbutikk som jeg driver. Travelt og gøy!», sier Moi.

Verket skal først og fremst brukes i markedsføring, men det skal trykkes opp og selges på auksjon hvor overskuddet skal gå til et veldedig formål vi etter hvert skal annonsere. I tillegg vil det også kanskje bli mulig å kjøpe verket i sin helhet eller på andre trykk. Sjekk ut Anette Mois hjemmeside her.

Leave a Reply