ARBEIDSBESKRIVELSER

Teknisk og rigg
Oppriggsfrivillige rigger hele festivalen i forkant, og river den ned i etterkant. Dette er fysisk tungt arbeid, så her må du være sterk, gjerne ha litt praktisk erfaring og ikke være redd for å ta i
et tak.
I tillegg trengs det frivillige som kan jobbe sammen med vårt tekniske crew under festivalen, noe som er et hektisk, men garantert givende og morsomt arbeid.

Transport
Henter og bringer utstyr og alt vi måtte behøve, samt artister.

Backstage
Som frivillig backstage har du ansvaret for backstage, den skal bygges, den skal dekoreres, god mat skal bli laget til artistene og de skal transporteres.

Servering/ Bar
Til våre barer trenger vi serviceinnstilte og effektive bartendere og runnere. Du må like å jobbe i høyt tempo. Arbeidsoppgavene vil være å tappe øl, varepåfylling og rydding. Om du har erfaring med å jobbe i bar så er det topp. Hvis ikke vil du få nødvendig opplæring. Det er viktig å være serviceinnstilt, og du kan forvente hektiske og morsomme dager på jobb hos oss.

Billett / Innslipp
Ditt ansvar er å ta imot festivalbilletten og bytte det i festivalarmbånd. Du blir festivalens ansikt utad, og den første publikum møter på festivalen, derfor er det meget viktig at du er serviceinnstilt og takler hektiske perioder, mens du samtidig smiler.

Publikumsservice
Som publikumsvakt består oppgavene å ivareta sikkerheten og trivselen til alle målgrupper på festivalen. Du skal være synlig på området, og sørge for at alle trives og har det bra. Her er det viktig å være imøtekommende da man må regne med å få endel henvendelser og spørsmål fra deltakerne på festivalen. For deg som ønsker å være en del av publikumsservice-teamet er stikkord som: høflighet, tydelig, pliktoppfyllende, smilende og serviceinnstilt viktige.

Frivilligteam
Vil du være med å skape god stemning i blant de frivillige? Gi en klem, is eller vann? Dette er en viktig rolle. Her skal vi holde motivasjonen til våre frivillige kollegaer oppe og møte dem et smil når de sjekker inn. Vi ser også etter et knippe frivillige som kan jobbe en tid før festivalen med blant annet planlegging, rekruttering og oppfølging. Ønskede kvalifikasjoner: Evne til å jobbe selvstendig og i team, omsorgsfull, organisatoriske evner, strukturert og erfaring fra event er en fordel.

Miljø
Du jobber med å holde festivalområdet rent, ryddig og trivelig. Vi leter etter engasjerte frivillige som er villig til å ta i et tak for at området er ryddig og presentabelt før under og etter festivalen og være et godt forbilde for festivaldeltakerne.

Dekor/estetikk
Er du kreativ og praktisk anlagt? Dekorgruppen har ansvaret for det estetiske på Utopia, Her skal det spikres, males, bæres, løftes, teipes, sages og løftes i sol eller regn. Jobben er for det meste før festivalen.