Festivalsjefen blogger: Utopia for alle!

Vi er utrolig stolt over å si at Utopia nærmer seg sitt tredje leveår. En ny festival i Stavanger var spådd undergangen og at vi kom til å følge tidligere festival-kolleger i Stavanger. Derfor laget vi en festival som skulle være for alle. En festival som skal treffe mennesker uansett hvem de er, hva de tror på, hva de liker. En festival som skal knytte mennesker sammen uansett bakgrunn, legning, religion eller hudfarge. En festival hvor mennesker kan være akkurat den de ønsker å være, der og da. En festival basert på felles interesse for fantastiske opplevelser og musikk.

50% av våre besøkende er fra Rogaland. Resten er fra resten av landet og verden. Folk reiser fra Spania, Canada, England, Nederland, Portugal, Danmark, Sverige osv. for å få oppleve festivalen og regionen vår!

Hva gjør festivaler til det de er? Jo, om en snakker kinesisk, spansk, nordnorsk eller russisk. På en festival skal alle være velkommen. Og på Utopia gjelder dette mer enn noe annet sted.

Vi fikk melding av en person som hadde slitt med mobbing og psykisk nedbrytelse i over 10 år. Denne personen har sjeldent beveget seg utfor dørene, men venner av denne personen dro personen med seg ut på festival. Personen visste lite om hva en gikk til eller hvordan en ville takle det. I etterkant fikk vi en lang takkemelding for å ha åpnet øyene til denne personen og ha hjulpet den med sin selvtillit. På Utopia følte denne personen at det var samme hvem en var, hvor en kom fra, hvordan en så ut.

Det er nettopp derfor vi jobber med det vi gjør. Vi jobber døgn ut og døgn inn for at andre skal oppleve sin beste opplevelse. Mitt fineste øyeblikk som festivalsjef er å se tusenvis av mennesker bare ha sine to beste dager i sitt liv. Endelig få se de artistene de har ønsket så lenge. Tilbringe dette sammen med sine beste venner. Få nye venner for resten av livet.

Hvis Utopia kan bidra til å hjelpe mennesker har vi nådd det vi jobber for. Vi har en fantastisk organisasjon av mennesker som jobber livet av seg for å gi dere den beste opplevelsen dere har hatt. Bli med å form vårt eget lille «Community». Møt mennesker du ikke kjenner, bli venner, bli kjærester, få åpnet øyene for at mennesker kan være annerledes enn deg. Det er derfor Utopia er til!

Ta vare på hverandre. Innenfor portene til Utopia kan du være akkurat den du vil.

Leave a Reply