KJARTAN LAURITZEN

Fenomenet Kjartan Lauritzen er første artist som annonseres til Nova-scenen under Utopia 2019!

Kjartan Lauritzen har på rekordtid gått fra å være en nesten normal gutt fra Balestrand i Sogn & Fjordane, til å bli hele Norges nye rap-superhelt. Med sitt breie sognemål tok han først Bergen med storm i 2015, før resten av landet åpnet øynene for bygdegutten. En gledesspredende karakter og et sjeldent godt rapteknisk talent, la grunnlaget for reisen som til nå har gitt han til sammen millioner av streams på hitsene Fredag og Havanna, uten noen majorlabel i ryggen.

«Kjartan er en ganske så unik live-artist som klarer å blande heftige beats, enorm energi og noen gode doser humor. Tar ikke seg selv høytidelige og med det har han virkelig fått en stor stjerne hos Stavanger-publikummet. Har solgt ut hver gang han har spilt her og har samlet store horder foran festival-scener landet rundt!», sier festivalsjef Espen Yung Svendsen.

Rapperen har på rekordtid beveget seg fra små klubb-gigs til store festivalscener, og leverer et show av høy internasjonal kvalitet hver gang. Etter konserten hans foran 6.000 publikummere på årets Slottsfjellfestival, ble han blant annet umiddelbart booket til kongescenen neste år.
Fredag 29. september slapp han sin selvproduserte EP «Fenomenet» på det Bergenske kollektivet Vibbefanger,som han er en del av. Slippkonsertene i Bergen (Røkeriet), Trondheim (Storsalen) og Oslo (Rockefeller) ble utsolgt flere uker i forveien.

Det er få artister som har hatt like mye krutt i pangstarten som Kjartan Lauritzen, og vi vet at fenomenets fremtid er lysere enn en hvit og nytrimmet Volvo 240.