Utopia blogg: vi ser fremover!

Det har vært noen tunge måneder for oss etter at vi i april ble tvunget til å avlyse årets festivaler. Det vi elsker kunne plutselig ikke gjennomføres, nemlig det å samle tusenvis av nydelige mennesker til en fantastisk festivalhelg.

Vi lever og brenner for å skape møteplasser for mennesker. Det å se folk klemme, danse og ha tusenvis av sine «venner» på samme plass i et fellesskap er hele er alt det vi streber mot i månedsvis hvert eneste år. Derfor ble det som å få mye av livsgnisten tatt bort fra seg da COVID-19 begynte å herje for fullt og vi innså realiteten.

Nå er det derimot på tide å se fremover. Frem mot en ny festival. Vi vet enda ikke når det kan arrangeres, men vi tar sikte på Utopia 2021.

Vi blir ofte spurt om hva som skjer med neste år. Da svarer vi alltid at vi verken kan spå, jobber i FHI eller koker opp en vaksine på kontoret vårt. Fordi for oss er dette like stor bingo som for de som skal gifte seg, konfirmere seg eller reise halve verden for å endelig få besøke familie eller slekt.

Vi har allerede annonsert en headliner til neste år i Alan Walker. Et av verdens største navn sa ja til å flytte Utopia-konserten sin ett år frem i tid. Vi har flere andre artister som står klar til å annonseres, og begynner allerede med dette nå i november. Vi slipper også flere billetter i november.

Å drive festival er å drive noe optimistisk. Hadde vi ikke vært optimister kunne vi nok ikke jobbet i den bransjen vi gjør. Det å drive festival er allerede en risikosport og det er vi veldig klar over. Og en pandemi skal heller ikke stoppe oss.

Det vi derimot har sagt er at dersom 2021 også må foregå med restriksjoner ønsker vi heller ikke arrangere festival. For oss er hele essensen i festival møtene mellom mennesker. Det å se venner stå samlet med under én meters avstand, klemme og kysse på hverandre og danse tett i tett er alt det vi streber etter i månedsvis hvert år. Det jobbes også med en plan B som vi forhåpentligvis kan gjennomføre dersom Utopia 2021 kommer for kjapt i august neste år.

I mellomtiden håper vi dere billettkjøpere fortsetter å kjøpe billetter, sponsorer fortsetter å støtte oss og kommunen fortsetter å se viktigheten av festivaler som oss.

Følg med på sosiale medier for flere oppdateringer underveis.

Til neste gang: takk for all kjærlighet og stay safe!!❤️

Recent Posts / View All Posts

På fredag smeller det!

| Nyhet | No Comments
Endelig er det klart for Utopia 2.0 2.0 - streamingfestival! Vi har jobbet med Utopia 2.0 2.0 i flere uker nå, og kan endelig si vi er utrolig stolt over...

Utopia 2.0-2.0 / OBOS

| Nyhet | No Comments
Utopia 2.0-2.0 streamingfestival / OBOS Utopia går online! Fredag 28. august skulle egentlig dørene til Utopia åpnet for fjerde året på rad. Grunnet COVID-19 åpner vi nå dørene digitalt for...

Utopia 2020 er avlyst

| Nyhet | No Comments
DET ER MED TUNGT HJERTE AT VI MÅ MELDE AT UTOPIA 2020 ER AVLYST Vi hadde virkelig håpet at vi skulle kunne gjennomføre årets store fest. Men som følge av...

Vi skal møtes igjen

| Nyhet | No Comments
Når denne korona-krisen etterhvert går over, vil møteplasser og fellesskap være viktigere enn noen gang, men hvem skal sørge for det? Av Espen Yung Svendsen, festivalsjef Utopia Tomme gater. Tomme...