Vi er som samfunn inne i en vanskelig tid. Covid-19 herjer verden over, og vi føler med dere alle. Men i en slik tid er det også viktig å ha noe og glede seg til. Derfor planlegger vi Utopia som vanlig, hvor vi både håper og tror vi skal kunne ta deg i mot i august med åpne armer og en stor dose kjærlighet. Det er også viktig å si at vi følger helsefaglige retningslinjer både nå i administrasjonen og eventuelt ved en gjennomføring, dersom vi blir pålagt noen. Det viktigste for oss er sikkerheten til dere gjester, frivillige, artister og medarbeidere.

Vi må først og fremst starte med å si at vi tenker på alle dere utopianere i disse dager, og håper det står bra til med dere. Det er fantastisk å se hvilken omtanke dere viser til hverandre og til de som nå står på døgnet rundt for å holde oss trygge. Våre tanker går ut til alle pårørende, vår energi sendes til alle som nå jobber for nasjonens ve og vel.

For oss som jobber med kultur og arrangment er dette en svært utfordrende tid. Hele verden er blitt satt på pause, og vi ville lyve om vi ikke sa at det påvirker oss som festival. Vi lever for å skape møteplasser, og i disse tider kan vi ikke møtes. Det er vondt å se, men også absolutt nødvendig.

Ingen vet hvor lenge dette vil trekke ut i tid, men heldigvis er det lenge til utgangen av august, og vi er sterk i troen om at det skal roe seg ned innen sommeren og at Utopia 2020 kan gå som planlagt. Sammen med resten av festival-Norge følger vi nøye med på situasjonen, men utover dette planlegger vi festivalen til punkt og prikke for å gi deg to fantastiske dager med trygghet, kjærlighet, god musikk og fellesskap.

Det må også rettes en stor takk til våre fantastiske sponsorer som har gitt oss både forsikringer og oppmuntringer i denne tiden. Dette gjør oss trygge på at Utopia også skal eksistere lenge etter at korona-viruset har forsvunnet, og i mange år framover.

Vi vil oppdatere dere, våre fantastiske utopianere, jevnlig i tråd med oppdateringene fra FHI og myndigheter.

Ta vare på hverandre i tiden som kommer, følg rådene fra myndighetene og lytt til musikk.

Varme tanker og et vink fra festivalsjef Espen Yung Svendsen og resten av Utopia-teamet

Leave a Reply