STAVANGERKAMERATENE

I november solgte de ut DNB Arena. I 2017 gjorde de som selveste Jon Bon Jovi skal på lørdag, spille for et fullsatt SR-Bank Arena. Det kommer til å bli tidenes allsang-konsert i Amfiet når Stavangerkameratene entrer scenen under Utopia-festivalen lørdag 24. august, til det som blir deres eneste Stavanger-opptreden i år!

 

Det unike samarbeidet oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen under åpningen av volleyball-VM. Og det var konferansier Stian Blipp, som i den anledning ga dem navnet «Stavangerkameratene».

Deres første utgivelse var singelen «Vekk meg opp», en norsk versjon av Avicii’s hit «Wake Me Up», utgitt i mars 2016. Sommeren samme år ga de ut sin andre singel, «Bare så du vett det» og i juni 2017 ga de ut debutalbumet «Stavangerkameratene». De har mottatt platinatrofé for singelen «Bare så du vett det» som har oppnådd over 8 millioner strømminger og gulltrofé for både debutalbumet og «Vekk meg opp» med henholdsvis nesten 15 millioner og 3 millioner strømminger, totalt sett over 30 millioner strømminger.

Siden våren 2017 har Stavangerkameratene turnert i hele Norge og i juni samme år var de oppvarmingsband for Mods på deres to konserter på SR-Bank Arena. Men ut ifra opplevelsen den gang har vi all grunn til å tro at minst like mange av gjestene kom for å se Stavangerkameratene.

«I likhet med de andre store musikkfestivalene i Norge, opplever også Utopia et slags generasjonsskifte der musikksjanger er mer blandet enn før. Utopia er opptatt av mangfold og skal være en festival som skaper magiske øyeblikk for publikum og artister; hvor folk kan få være hvem de vil og treffe hverandre på tvers av sjangre og bakgrunn og skape opplevelser sammen. Og nettopp det tror vi Stavangerkameratene vil få til!», sier festivalsjef Espen Yung Svendsen.

«Det er bare å ta en titt på YouTube-videoene fra SR-Bank Arena, 24000 mennesker kan vel ikke ta feil, eller?», legger han til.

9. februar 2018 ga de ut singelen «Det e’kje någe å tenka på» og 5. oktober samme år sitt andre album, Ein for alle. Stavangerkameratene har flere konserter på ulike festivaler gjennom sommeren, men kun én i Stavanger. Utopia-festivalen i august blir deres eneste konsert i hjembyen. Forrige gang de spilte på hjemmebane var i et utsolgt DNB Arena. Denne gangen er det utendørs i Amfiet på Stavanger Konserthus, på sensommeren. Det e’kje någe å tenka på, det er bare å sikre seg billett til det som vil bli tidenes Stavanger-fest når kameratene skal få Amfiet til å gynge!