Utopia bryr seg!

Hvert år skal Utopia fremheve ett veldedig formål vi bryr oss ekstra om. I år har vi valgt Thea Steens Minnefond og #SjekkDeg. Når over 60% av Utopia-gjestene er kvinner og i alderen 18-35 år, ser Utopia det som et veldig naturlig fokus å ha på årets festival.

«Dager som denne <3» , skrev Thea på Instagram i 2016, sammen med et bilde av seg selv og sin gode venninne Sofia. Hun var en ekte livsnyter, og kreften lærte henne å sette ekstra pris på de gode dagene. Hun elsket helg i Stavanger, sol på himmelen, flotte folk, gode venner og musikk som gjør at man glemmer alle livets bekymringer.

«Stavanger; det skal bli jysla godt å sees igjen!», skrev Thea da hun fikk reise hjem fra Rikshospitalet i Oslo og til hjembyen sin. Nå er det Stavanger som ser deg, Thea. Du vil aldri bli glemt, og har betydd ekstremt mye for jenter, ikke bare her i Stavanger – men rundt i hele Norge.

«For Utopia er det en store ære å få frontet Thea Steens Minnefond og #sjekkdeg. 60% av vårt publikum er kvinner, og majoriteten av disse er i alderen 18-35 år, så dersom vi kan skape en kampanje som får noen av disse til å sjekke seg er det fantastisk! Thea var en venn av meg og jeg vet hvor mye hun brant for musikk og kultur. Hun er et stort forbilde for veldig mange, inkludert meg selv. Hennes ståpå-vilje og hennes nydelige holdning til livet er det mange som kan ta lærdom av, men akkurat på Utopia tror jeg veldig mange tusen deler hennes holdninger», sier festivalsjef Espen Yung Svendsen.

«Kreft er verdens verste lotteri, der ingen er fritatt og ingen egentlig vinner, men alle deltar, mot egen vilje»,
beskrev Thea så brutalt ærlig på bloggen sin. Heldigvis har #sjekkdeg-kampanjen som Thea var med å starte opp, gjort at flere og flere tar livmorshalsprøve og får fortsette å nyte alt livet har å by på.

«Livet er det fineste», mente Thea, Og det kan vi i Utopia skrive under på!

Livet kan ta en brå vending, så derfor oppfordrer vi alle våre Utopia-gjester til å sjekke seg. Vi håper vi kan bidra litt ekstra i månedene som kommer og flere stunt sammen med Thea Steens Minnefond og #SjekkDeg fremover.

Takk for tilliten til Thea Steens familie og nærmeste for at vi kan være med å bidra.

Under Utopia danser vi litt for Thea – og er ekstra takknemlige for at vi lever! 

Leave a Reply